Diner – 26 september 2024 – 19 u: Geertrui Mieke De Ketelaere

De gevaren van artificiele intelligentie voor onze bedrijven

Geertrui Mieke De Ketelaere is Adjunct Professor aan de Vlerick Business School. Ze behaalde een masterdiploma in burgerlijk en industrieel ingenieur en specialiseerde zich tijdens haar studies in robotica en artificiële intelligentie.

De afgelopen 30 jaar heeft ze voor verschillende multinationals gewerkt aan alle aspecten van data en analytics, waaronder IBM, Microsoft, SAP, SAS en anderen. Vanuit een business consulting perspectief is Mieke gespecialiseerd in het definiëren van het AI-businesscanvas, van potentiële waarde tot vooraf gedefinieerde risico’s. Dankzij haar diepgaande kennis van de ontwikkelingen in AI-technologieën fungeert ze vaak als expert en coach achter de schermen.

In haar publieke presentaties en in haar recente boek richt Mieke zich op het ontrafelen van de hype rond AI.

In 2020 werd ze door Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel aangesteld als “Digital Mind.” Bovendien was ze zowel in 2022 als 2023 tweede bij de verkiezing van “ICT Personality of the Year” in België.

Vandaag blijft Mieke haar visie op de toekomst van AI delen als spreker op internationale radio, televisie en conferenties.

MAN vs MACHINE

ls je denkt dat artificiële intelligentie (AI) iets is dat ver van je bed staat, heb je het mis. AI is niet alleen te zien in futuristische sciencefictionfilms of op hippe technologiebeurzen. Het is overal om ons heen, ook in jouw leven.

  • De gepersonaliseerde reclamefolder van de supermarkt met aanbiedingen die speciaal voor jou lijken te zijn? Dat is AI.
  • De liedjes die Spotify voorstelt? AI.
  • De zelfregelende verkeerslichten op de hoek van je straat? Ook dat is AI.

Het is onmiskenbaar: artificiële intelligentie dringt in een duizelingwekkend tempo onze realiteit binnen. Het is niet alleen aanwezig in je dagelijkse leven, maar ook in diverse bedrijfssectoren.

Dit roept veel vragen op.

  • Wat kan AI allemaal?
  • Wat zijn de beperkingen?
  • En hoe intelligent is AI werkelijk, en welke meerwaarde kan het bieden voor onze manier van leven?

AI-expert Geertrui Mieke De Ketelaere volgt deze fascinerende ontwikkelingen van dichtbij. In haar boek legt ze op een toegankelijke en heldere manier de basisconcepten van artificiële intelligentie uit. Ze besteedt niet alleen aandacht aan de vele kansen die AI biedt, maar wijst ook op de risico’s. De Ketelaere neemt de lezer mee voorbij de hype, zodat je goed geïnformeerd kunt deelnemen aan dit boeiende debat.

Eén ding is zeker: AI is vandaag al van groot belang, en zal in de toekomst alleen maar crucialer worden.

Geertrui Mieke De Ketelaere heeft de afgelopen 25 jaar voor verschillende multinationals gewerkt aan alle aspecten van data en analyse. Vandaag is ze programmadirecteur bij imec, waar ze verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en implementatie van de AI-strategie. In 2018 werd ze door Trends in België genomineerd als ‘ICT-vrouw van het jaar’.

Conclusie

Als KMO-bedrijfsleider is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en risico’s van artificiële intelligentie, die in een razend tempo ons dagelijks leven en bedrijfsvoering beïnvloedt.

Tijdens dit event deelt AI-expert Geertrui Mieke De Ketelaere haar inzichten en praktische tips, specifiek gericht op KMO’s, zodat je de waarde van AI kunt benutten en je bedrijf kunt voorbereiden op de toekomst.

Mis deze kans niet om te leren hoe AI je concurrentiepositie kan versterken en je onderneming naar een hoger niveau kan tillen.


Schrijf nu in :

plaats : Lozen Boer

1e persoon inbegrepen in lidgeld, volgende betalen 95 euro (factuur volgt)

Breng je buur mee, of iemand die je goed kent uit de industriezones in Lokeren.

Ze mogen éénmalig gratis meekomen. (zie hieronder: ik nodig uit)

De boekingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be